Introducere in Cybersecurity

Vă invităm într-o călătorie exploratorie în universul siguranței digitale, inscrieti-va la cursul nostru online "Introducere în Cybersecurity"!

Introducere in Cybersecurity

Începem călătoria cu o prezentare a cursului și a definițiilor de bază. Ca în orice domeniu, înțelegerea terminologiei specifice este esențială pentru a naviga cu succes în lumea cyber security.

Apoi, vom aborda tipurile de atacuri cibernetice, de la cele mai cunoscute, cum ar fi atacurile de tip ransomware sau phishing, până la cele mai sofisticate, cum ar fi atacurile Man in the Middle sau DoS. Vă vom ajuta să înțelegeți cum funcționează acestea, precum și modul în care pot fi prevenite sau combătute.

Securitatea cibernetică nu este doar despre înțelegerea amenințărilor, ci și despre implementarea unor măsuri de protecție eficiente. De aceea, cursul nostru vă va prezenta o varietate de controale de securitate, precum și concepte de bază în criptografie, o metodă esențială de protejare a datelor în mediul digital.

Vom explora apoi detaliile tehnice ale infrastructurii cu cheie publică și controalelor de gestionare a identității și accesului, elemente cheie în asigurarea securității online. Ne vom concentra pe gestionarea serviciilor de acces și a conturilor și pe configurarea dispozitivelor de securitate.

Securitatea wireless și fizică este, de asemenea, vitală pentru protecția rețelelor noastre, motiv pentru care cursul nostru include o secțiune dedicată acestui subiect.

În cursul nostru, veți învăța să implementați sisteme gazdă, încorporate și mobile securizate și protocoale de acces securizat la rețea. Vom discuta și despre managementul riscurilor și recuperarea în caz de dezastru, două aspecte critice ale securității cibernetice.

În final, vom privi securitatea de la nivel organizațional și vom rezuma conceptele de dezvoltare a aplicațiilor securizate.

Cursul "Introducere în Cyber Security" este o oportunitate extraordinară pentru a vă familiariza cu acest domeniu vital, indiferent de nivelul dumneavoastră de experiență sau cunoștințe prealabile. Alăturați-vă nouă și începeți să construiți un viitor digital mai sigur!

Cui i se adreseaza cursul

Cursul "Introducere în Cyber Security" este destinat unui public larg, variat, fiind ideal atât pentru persoanele care abia pătrund în lumea securității cibernetice, cât și pentru cei care își doresc să își îmbunătățească cunoștințele în acest domeniu.

 • Începători în domeniul tehnologiei informatice: Cursul este conceput pentru a oferi o introducere accesibilă și cuprinzătoare în securitatea cibernetică, fără a necesita cunoștințe prealabile în acest domeniu. Prin urmare, este potrivit pentru oricine are interes în a învăța despre securitatea informațiilor, fie că dorește să își îmbunătățească abilitățile digitale pentru uz personal sau profesional.
 • Profesioniști în domeniul IT: Pentru cei care lucrează deja în domeniul IT, dar care doresc să se specializeze sau să își lărgească cunoștințele în domeniul securității cibernetice, acest curs poate fi o resursă valoroasă. Le va oferi o înțelegere mai profundă a conceptelor și practicilor de bază în securitatea cibernetică.
 • Studenți și elevi: Studenții sau elevii interesați de o carieră în securitatea cibernetică pot găsi acest curs extrem de util. Le va oferi o bază solidă de cunoștințe pe care o pot folosi pentru a se pregăti pentru studii universitare sau pentru a intra direct în forța de muncă.
 • Manageri și lideri de echipă: Managerii și liderii de echipă care doresc să înțeleagă mai bine riscurile de securitate cibernetică și cum să le gestioneze în contextul organizațional, pot beneficia și ei de acest curs.

Curricula

 1. Prezentarea cursului și definiții utilizate.
 2. Compararea și contrastarea atacurilor.
 3. Compararea și contrastarea controalelor de securitate.
 4. Compararea și contrastarea conceptelor de bază ale criptografiei.
 5. Implementarea infrastructurii cu cheie publică.
 6. Implementarea controalelor de gestionare a identității și accesului.
 7. Gestionarea serviciilor de acces și a conturilor.
 8. Instalarea și configurarea dispozitivelor de securitate.
 9. Instalarea și configurarea securității accesului wireless și fizic.
 10. Implementarea sistemelor gazdă, încorporate și mobile securizate.
 11. Implementarea Protocoalelor de Acces Securizat la Rețea.
 12. Explicarea conceptelor de management al riscurilor și recuperare în caz de dezastru.
 13. Rezumarea conceptelor de dezvoltare a aplicațiilor securizate.
 14. Explicarea conceptelor de securitate organizațională.
RQMcert

Trainer

Mihai Dantis

Formator în domeniul securității cibernetice, lead auditor în domeniul securității informațiilor și DPO certificat international cu experiență dovedită de peste 20 de ani în managementul proiectelor, implementarea și auditul sistemelor de securitate informațională. Specialități/certificări: Audit: ISO 27001, ISO 20000, ISO 22301, ISO 27032, ISO 27035, ISO 27701, ISO 31000, GDPR, NIS, IEC 62443.

Course Dates and Prices